BP_Vignet_Sustainable_Coatings
BP_Vignet

BionicCoat beschermt, verduurzaamt en maakt het easy to clean.

  • Dankzij nanotechnologie trekt de BionicCoat diep in de ondergrond
  • De BionicCoat gaat een moleculaire verbinding aan met de ondergrond en versterkt deze substantieel
  • Voor iedere ondergrond heeft BionicProtect® een uniek samengestelde coating
Hoe werkt de BionicCoat?

Ieder materiaal vraagt om een eigen coating. Biedt ook unieke eigenschappen; van bescherming tegen vuil, corrosie of bijvoorbeeld graffiti tot aan het beschermen tegen verkleuring, rotting, poreus worden of vorstschade. De coat gaat een moleculaire verbinding met de bovenlaag aan (dringt volledig in) en voorkomt dat andere stoffen, organismen en materialen zich er niet meer aan kunnen hechten. Het aanbrengen van BionicCoat gaat heel eenvoudig: met de kwast, roller, spons, vhip, sprayer of bijvoorbeeld via een dompelbad.


  • Grondstof is sicilium (zand) en is 100% ecologisch
  • BionicCoat is biologisch en volledig duurzaam
  • BionicProtect® staat voor het uitbannen van
    chemische en milieubelastende niet-afbreekbare middelen
Volledig duurzaam nanozand

BionicCoat is uniek in zijn soort. Het basisbestanddeel is silicium oxide Si02 (nanozand). Een volledig natuurlijk product. Duurzamer is haast ondenkbaar. Dankzij de nanotechnologie wordt het bestanddeel moleculair zó klein (kleiner dan water) waardoor het overal zijn belangrijke functies kan uitoefenen. Daarmee is de coating het perfecte impregneermiddel geworden. Welk veiligheidsblad u ook vergelijkt met welk schijnbaar alternatief dan ook; u zult zien dat BionicCoat over de kleinste moleculaire keten beschikt en onbetwist het beste zijn werk kan doen. Maak de wereld schoon: weg met PFAS, Teflon, Fluorpolymeren, enzovoorts.

Duurzame-oplossing

Ik zoek een duurzame oplossing voor

Sector

Type product

Maak hierboven eerst een keuze
Zoeken
Zoeken
image

Eindeloze toepassingsmogelijkheden met BionicCoat

 

Dankzij zijn unieke samenstelling en functionaliteiten is BionicCoat welhaast onbeperkt inzetbaar. Of er nu een tunnel, treintoestel of vuilnisbak beschermd moet worden tegen vervuiling en graffiti, een gevel tegen verkleuring of vorstschade, een disposable hydrofoob gemaakt, een houten woning langer gevrijwaard moet worden van de effecten van UV-licht en weersinvloeden óf een (industriële) werkomgeving ‘easy to clean’ gemaakt… met BionicCoat regelt u het in een handomdraai. Op de werking van de coating ontvangt u tot wel 10 jaar niet afbouwende garantie. En wist u al dat BionicCoat bestand is tegen temperaturen tot wel 800 graden Celsius.

BionicCoat


Veel gestelde vragen

Welke voordelen bieden nanocoating?

Met BionicCoat van BionicProtect, gerealiseerd dankzij nanotechnologie, kan je ongekend effectief en duurzaam de strijd tegen water en vuil aangaan. De coatings hebben bovendien een extreem lange levensduur. Door toepassing draagt u nadrukkelijk bij aan het origineel en ‘easy to clean’ maken/ houden van objecten/producten/materialen. Door deze te verduurzamen hoeft u minder materialen te vervangen en worden natuurlijke grondstoffen ontzien.

Zit er garantie op BionicCoat?

Het ene materiaal is het andere niet. En de ene toepassing is de andere niet. Brengt u bij voorbeeld de BionicCoat Baksteen aan, en is er geen sprake van mechanische belasting (wrijving), dan kunt u vertrouwen op minimaal 10 jaar niet afbouwende garantie op de werking. Kiest u voor een industriële coating waarbij er sprake is van veel mechanische belasting, dan is de termijn afhankelijk van de gekozen versie BionicCoat én de mate waarin de bovenlaag van het gecoate materiaal aan slijtage onderhevig is. Op basis van de situatie kan een realistische inschatting gemaakt worden. Informeer naar specifieke situaties via info@bionicprotect.nl.

Doet de BionicCoat meer dan alleen beschermen?

Dankzij de toegepaste nanotechnologie worden er in meerdere gevallen extra toepassingsvoordelen gecreëerd. Zo is de coat bestand tot maar liefst 800 graden Celsius (en bij de BionicCoat Metaal Ultra zelfs tot 1.600 graden Celsius. Bij harde kunststof zorgt de coat ervoor dat uittreding van de weekmakers wordt voorkomen, waardoor het materiaal niet poreus wordt en gaat scheuren. Een gevel wordt anti-graffiti gemaakt worden, dankzij de coat. En bij hout vertraagt het de verkleuring door UV-licht. In het industriële proces voorkomt het de hechting van te verwerken bestanddelen (deze plakken dan dus niet meer aan de machine). Deze en andere additionele voordelen maken de coat nog eens extra bijzonder.

Welke voor- en nareiniging is essentieel bij toepassing van BionicCoat?

BionicCoat dringt in de bovenlaag van het materiaal. Daarom dient het materiaal vóór het aanbrengen van de coat vrij te zijn van vuil, olie, kalk, corrosie, et cetera. Ieder materiaal vraagt om een eigen aanpak. Zo dient metaal, glas, zonnepanelen, kunststof eerst schoongemaakt te worden met Isopropanol (99,9% alcohol). Hout, steen, beton en textiel- en kledingstoffen dienen schoongemaakt te worden met BionicClean Enzymen Reiniger.

Is de coat aangebracht, voldoende uitgehard, en het materiaal in gebruik, dan zult u soms regulier onderhoud toe willen passen. In bijna alle gevallen biedt dan de BionicClean Enzymen Cleaner of de BionicClean Ultra Reiniger uitkomst (zie de aanbevelingen op deze site bij BionicClean). Speciaal voor horizontale oppervlakten zoals gevels is er de BionicClean Schuim Reiniger.

Wat is nanotechnologie en hoe werkt het?

Een nanometer is een miljoenste deel van een millimeter. Een menselijke haar is vergeleken bij een nanometer ongekend dik, deze is namelijk tienduizend keer zo dik als 1 nanometer. Nanotechnologie kan op verschillende gebieden worden gebruikt, waaronder toepassing voor milieutechnische doeleinden. Wordt materie teruggebracht tot nano-niveau, dan kunnen zich bijzondere eigenschappen voordoen. Zo kan bij voorbeeld de nanocoat van BionicProtect, dat in nano-getal zelfs kleiner is dan water, voldoende indringen en een vernetting met de bovenlaag van het materiaal creëren. Daardoor ontstaat er een sterke beschermende functie.

Hoe duurzaam is de BionicCoat?

BionicCoat is er zowel op waterbasis als met oplosmiddel. De basis wordt gevormd door silicium oxide SIO2, oftewel nanozand. De coat op waterbasis is een volledig natuurlijk product. Voor indringing in bijvoorbeeld glas en metalen is een versie met oplosmiddel vereist. BionicCoat hanteert uitsluitend oplosmiddelen die volledig afbreekbaar zijn. Kies daarom dus altijd voor BionicCoat; de natuurlijke, verantwoorde vervanger van coatings en impregneermiddelen met o.a. Teflon, Siliconen, PFAS en (Fluor)Polymeren.

Waarvoor zijn er allemaal BionicCoats?

Ieder materiaal heeft unieke eigenschappen.Hout kent een heel andere structuur dan metaal, baksteen een andere dan beton, polyester weer compleet anders dan textiel of glas… Daarom is er ook voor ieder te beschermen materiaal een andere BionicCoat, waarbij variabelen als dampdoorlatendheid, viscositeit en mate van indringing enkele van de variabelen zijn.

Hoe word ik importeur of sectorspecialist van BionicCoat?

BionicProtect werkt met landenimporteurs en sectorspecialisten. Wilt u importeur worden, of sectorspecialist in Nederland, dan stuur uw bericht naar info@bionicprotect.nl. Bent u zakelijk actief en wilt u BionicProtect opnemen in uw assortiment, stuur dan uw bericht naar de desbetreffende sectorspecialist (zie de opgave elders op deze site bij de desbetreffende productgroep).