BP_Vignet_Sustainable_Cleaners
BP_Vignet

BionicClean voor duurzaam reinigen

BionicClean Schuim Reiniger
 • Krachtige reiniger, ook voor lastig te bereiken oppervlaktes (zoals gevels)
 • Milieuvriendelijk en perfect te gebruiken in combiatie met BionicProtect® coating
 • Verwijdert vervuilingen zoals stof, modder, dierlijke en plantaardige vetten én eiwitten
Bekijk product
BionicClean Ultra Reiniger
 • Intensieve reiniger voor oppervlakten binnen handbereik
 • Hoog geconcentreerd, fris gepar- fumeerd
 • Verwijdert vervuilingen zoals stof, modder, dierlijke en plantaardige vetten én eiwitten
Bekijk product
BionicClean Enzymen Reiniger
 • Enzymmatig reinigingsmiddel. Enzymen zijn natuurlijke eiwitten.
 • Ze vernietigen iedere organische stof en zetten deze om in kleine wateroplosbare resten.
 • Bacteriën nemen deze resten eenvoudig op. Dit zorgt voor een extreme mate vandieptewerking.
Bekijk product
BionicClean Kalk Oplosser
 • Intensieve reiniger voor oppervlakten binnen handbereik
 • Geschikt voor vrijwel elke onder- grond waaronder glas en kunststof
 • Verwijdert vervuilingen zoals stof, modder, dierlijke en plantaardige vetten én eiwitten
Bekijk product
BionicClean Graffiti Verwijderaar
 • Haalt de ongewenste graffiti van nagenoeg ieder oppervlakte weg.
 • Verwijdert spuitbusverf, verfspatten en viltstiftvervuiling.
 • Biologisch afbreekbaar.
Bekijk product
IPA reiniger
 • Reinigen van oppervlakken voorafgaand aan het aanbrengen van BionicCoat.
 • Verwijdert vetten, etherische oliën, vet- en lijmresten.
 • Laat geen resten achter en verwijdert restanten water.
 • Mag in een H.A.C.C.P. omgeving gebruikt worden.
Bekijk product

BionicClean-Products-all BionicClean-Products-all-mobile

Wilt u meer informatie over onze producten?

Informatie

Wilt u distributeur / wederverkoper worden?

Distributeur

Wilt u een demonstratie van BionicCoat?

Demonstratie

Veel gestelde vragen over BionicClean

Wanneer gebruik ik BionicClean Enzymen Reiniger?

BionicClean Enzymen Reiniger is een transparante, desinfecterende en reinigende vloeistof op basis van enzymen. Een enzym is een eiwit, dus volledig natuurlijk, dat een reactie versnelt. Het breekt bacteriën, virussen en alle organische vervuilingen moleculair af. BionicClean Enzymen Reiniger blijft zelfs enkele dagen actief. U hoeft dan het oppervlakte slechts met (een doek met) warm water af te doen, en de enzymen worden weer geactiveerd. Deze milieuvriendelijke en biologische reiniger is breed inzetbaar. BionicClean Enzymen Reiniger is ook uitstekend toepasbaar bij oppervlakten die eerder zijn uitgevoerd met BionicCoat.

Wanneer gebruik ik BionicClean Ultra Reiniger?

BionicClean Ultra Reiniger is een geconcentreerde, neutrale en fris ruikende reiniger voor het onderhoud van oppervlakten zoals kunststof, tegels, vloeren, deuren, glas en aluminium. Het reinigt op krachtige wijze de reguliere vervuilingen. Het duurzame reinigingsmiddel is geschikt voor binnen- en buitengebruik. BionicClean Ultra Reiniger is ook uitstekend toepasbaar bij oppervlakten die eerder zijn uitgevoerd met BionicCoat.

Wanneer gebruik ik BionicClean Graffiti Verwijderaar?

Niets is zo vervelend als aangebrachte graffiti op uw eigendommen, al dan niet aangebracht met verfspuitbus, gewone verf of viltstift. Tot nu toe gaf verwijdering ervan altijd groot ongemak en hoge kosten. En bij verwijdering bleven de contouren van de graffiti nagenoeg altijd zichtbaar. Compleet opnieuw verven was vaak de enige bevredigende oplossing. Maar… dat is niet meer nodig dankzij BionicClean Graffiti Verwijderaar. In een handomdraai is de graffiti verdwenen: simpel, snel, doeltreffend en voordelig. 

Waar kan ik terecht met vragen over BionicClean-producten?

Op deze internetsite worden uw vragen zoveel mogelijk beantwoord. Zo kunt u bij de BionicCoat-producten zien welk reinigingsproduct ter voorreiniging wordt aanbevolen. Bij de BioncClean-producten leest u welk reinigingsproduct voor wat, wanneer en hoe vaak toegepast kan worden. Bent u zakelijk actief en wilt u meer weten over de verkrijgbaarheid van de producten, stuurt u dan een mail naar info@bionicprotect.nl.

Zijn de BionicClean reinigers ontwikkeld voor professioneel gebruik?

Alle BionicClean reinigers zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik. Ze zijn samengesteld uit krachtige bestanddelen die oppervlakten optimaal schoonmaken. Ieder materiaal vraagt om een eigen behandeling, vandaar dat er verschillende reinigers zijn. Zó leidt ieder schoonmaakproject tot een uitzonderlijk resultaat. Neem bij voorbeeld de Enzymen Reiniger, waar een reinigingsresultaat tot 40 VCA mee behaald wordt (uitkomst Radboud UMC ’20). Een resultaat dat ver onder de vereiste normering voor operatiekamers ligt (100 VCA).

Wanneer gebruik ik BionicClean Schuim Reiniger?

BionicClean Schuim Reiniger is een sterk geconcentreerd, neutraal en milieuvriendelijk product voor het onderhoud van oppervlakten op lastig bereikbare plekken zoals gevels en plafonds. De schuimlaag houdt het krachtige reinigingsmiddel op zijn plaats opdat voldoende indringing en reinigend vermogen ontstaat. Het reinigingsmiddel is geschikt voor binnen en buiten gebruik. BionicClean Schuim Reiniger is ook uitstekend toepasbaar bij oppervlakten die eerder zijn uitgevoerd met BionicCoat.

Wanneer gebruik ik BionicClean Kalk Oplosser?

BionicClean Kalk Oplosser is een professionele speciaalreiniger voor kalk en roest. Kalk en roest vragen om een krachtige behandeling, en dat is ook precies waar BionicClean Kalk Oplosser zorg voor draagt. De ideale reiniger voor bij voorbeeld badkamers, douchewanden, tegels en werkomgevingen waar kalk achterblijft door watergebruik. Roest/ corrosie kan op vele metalen objecten ontstaan. Ook daar weet BionicClean Kalk Oplosser raad mee. BionicClean Kalk Oplosser is bovendien uitstekend toepasbaar bij oppervlakten die eerder zijn uitgevoerd met BionicCoat.

Wat is het verschil tussen voor- en nareiniging bij gecoate materialen?

Reiniging valt te verdelen in voor- en nareiniging, als we het hebben over gecoate materialen. Als u een product wilt voorzien van BionicCoat, dan dient het materiaal zó schoon mogelijk te zijn zodat de coating maximaal kan indringen. In sommige gevallen (zie op deze site bij de BionicCoats) is dan reiniging met Isopropanol (99,9%) of BionicClean Schuim Reiniger aanbevelenswaardig. In andere gevallen volstaat toepassing van BionicClean Enzymen Reiniger, eventueel bij kalk en/of roest voorafgegaan met BionicClean Kalk Oplosser. Voor het reguliere onderhoud (nareiniging) maakt u gebruik van BionicClean Enzymen Reiniger, BionicClean Ultra Reiniger en/of BionicClean Kalk Oplosser.