BP_Vignet_Sustainable_Coatings
BP_Vignet
img

BionicCoat voor de industrie

Juist in de industrie wordt veel aandacht besteed aan het vereenvoudigen van schoonmaakprocessen en het in optimale staat houden van apparatuur en materialen. Denk daarbij niet alleen aan het tegengaan en oplossen van vuil, maar ook aan het voorkomen van verwering en corrosie. Kenmerk van het industriële proces is dat er veelal bestanddelen worden samengebracht en/of verwerkt tot één totaalproduct. Machines staan daarbij ter beschikking. Deze raken vaak tot zelfs doorlopend vervuild en stoffen blijven plakken tijdens de productie. Dat leidt tot het stopzetten van het productieproces en het verrichten van schoonmaakwerkzaamheden. Tijdrovend en kostbaar. En… onnodig.

Eindeloze toepassingen met BionicCoat


Speciaal voor toepassing binnen de industriële sector heeft BionicProtect een coat ontwikkeld voor RVS en metaal. Bij toepassing kunnen de schoon- en onderhoudskosten sterk teruggebracht worden of zelfs totaal gereduceerd. De coating voor industriële toepassing is bijzonder geschikt voor gladde, niet-absorberende oppervlaktes. Of het nu gaat om (roestvast)staal, aluminium, zink, koper of diverse legeringen (zoals messing en brons): met BionicProtect beschermt u het materiaal en maakt het ‘easy to clean’. Van food-industrie tot producent van luchtbehandelingssystemen en van industriële bakker tot olieraffinaderij: met BionicProtect worden ongekende besparingen gerealiseerd.

  • Dankzij nanotechnologie trekt de BionicCoat diep in de ondergrond
  • Voor ieder metaal de perfecte, duurzame oplossing
  • Minimaal 10 jaar niet afbouwende garantie op werking bij niet mechanische belasting van het oppervlakte
  • Zeer eenvoudig aan te brengen, w.o. kwast, roller, spons en sprayer

Wilt u meer informatie over onze producten?

Informatie

Wilt u distributeur / wederverkoper worden?

Distributeur

Wilt u een demonstratie van BionicCoat?

Testen

“De coating is zelfs inzetbaar als het gaat om voedselveiligheid…”

“Voordeel van de coating is dat het iedere vorm van aangroei voorkomt, zo ook in de ketels van FrieslandCampina. Daarnaast moet het op voedselveilige wijze geschieden, en onze tests tonen aan dat BionicProtect daaraan voldoet…”

Maak ook het verschil!

SENIOR DEVELOPMENT SPECIALIST
PAUL VAN SEEVENTER
FRIESLANDCAMPINA

Veel gestelde vragen over Bionic Coat

Welke voordelen bieden nanocoating?

Met BionicCoat van BionicProtect, gerealiseerd dankzij nanotechnologie, kan je ongekend effectief en duurzaam de strijd tegen water en vuil aangaan. De coatings hebben bovendien een extreem lange levensduur. Door toepassing draagt u nadrukkelijk bij aan het origineel en ‘easy to clean’ maken/ houden van objecten/producten/materialen. Door deze te verduurzamen hoeft u minder materialen te vervangen en worden natuurlijke grondstoffen ontzien.

Hoe duurzaam is de BionicCoat?

BionicCoat is er zowel op waterbasis als met oplosmiddel. De basis wordt gevormd door silicium oxide SIO2, oftewel nanozand. De coat op waterbasis is een volledig natuurlijk product. Voor indringing in bijvoorbeeld glas en metalen is een versie met oplosmiddel vereist. BionicCoat hanteert uitsluitend oplosmiddelen die volledig afbreekbaar zijn. Kies daarom dus altijd voor BionicCoat; de natuurlijke, verantwoorde vervanger van coatings en impregneermiddelen met o.a. Teflon, Siliconen, PFAS en (Fluor)Polymeren.

Wat is nanotechnologie en hoe werkt het?

Een nanometer is een miljoenste deel van een millimeter. Een menselijke haar is vergeleken bij een nanometer ongekend dik, deze is namelijk tienduizend keer zo dik als 1 nanometer. Nanotechnologie kan op verschillende gebieden worden gebruikt, waaronder toepassing voor milieutechnische doeleinden. Wordt materie teruggebracht tot nano-niveau, dan kunnen zich bijzondere eigenschappen voordoen. Zo kan bij voorbeeld de nanocoat van BionicProtect, dat in nano-getal zelfs kleiner is dan water, voldoende indringen en een vernetting met de bovenlaag van het materiaal creëren. Daardoor ontstaat er een sterke beschermende functie.

Doet de BionicCoat meer dan alleen beschermen?

Dankzij de toegepaste nanotechnologie worden er in meerdere gevallen extra toepassingsvoordelen gecreëerd. Zo is de coat bestand tot maar liefst 800 graden Celsius (en bij de BionicCoat Metaal Ultra zelfs tot 1.600 graden Celsius. Bij harde kunststof zorgt de coat ervoor dat uittreding van de weekmakers wordt voorkomen, waardoor het materiaal niet poreus wordt en gaat scheuren. Een gevel wordt anti-graffiti gemaakt worden, dankzij de coat. En bij hout vertraagt het de verkleuring door UV-licht. In het industriële proces voorkomt het de hechting van te verwerken bestanddelen (deze plakken dan dus niet meer aan de machine). Deze en andere additionele voordelen maken de coat nog eens extra bijzonder.


Nanocoat-oplossingen voor de industrie

Bij de industriële verwerking van producten biedt BionicCoat talloze oplossingen. Of het nu gaat om het beschermen van het materiaal, de werkomgeving, werkkleding over het bedrijfsgebouw… met BionicCoat houdt u het in originele staat en maakt u het onderhoud heel eenvoudig. Daarnaast kan de coat voorkomen dat materialen zich aan de machines hechten, maakt u producten op verantwoorde wijze hydrofoob en kunt u de levensduur van onderdelen (zoals warmtewisselaars) flink verlengen. Verzeker u van vele functionaliteiten, duurzaam en betaalbaar. Méér weten? Mail naar info@bionicprotect.nl.